Den gamle skipskisten

Denne skipskisten har "alltid" stått i Pederstua. Vi tror den kan ha tilhørt oldefar, og vært brukt på hans uteseilinger/reiser. Inntil for noen år siden pleide kisten å stå i stuen, og ble der brukt til oppbevaring av vedkubber. En gang i forrige århundre ble lokket kledd med hvit skai over en enkel polstring, slik at den også skulle kunne brukes som sittebenk. De siste årene har kisten stått i mellomgangen. Der har den fungert veldig bra til å stable utallige hagestolputer oppå. (Noen har vært veldig glad i å kjøpe hagestolputer, så disse utgjør en ganske høy stabel.)

I sommer fikk vi lyst til å gi skipskisten en liten oppfriskning. En finværsdag ga mulighet for å bære kisten ut slik at vi kunne rengjøre den under luftige forhold. Vi fjernet det hvite skai-coveret slik at kisten nå framstår i opprinnelig (?) versjon, med sitt friskt røde lokk. 

Skipskisten står fortsatt noe bortgjemt under hagestolputestabelen i mellomgangen. Den trenger litt mer TLC før den kan brukes til noe annet, men se så fin den er:










Kommentarer